SKRIVET: 2010-08-11, kl 20:08:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Spex

Med småkiddon och härliga mammor- det är vad vi har sysslat med i eftermiddag jag och Elton. Är inte livet för härligt som mammaledig, hänga på fik, dricka latté och äta kaka, hålla ett vakande öga på sina små bebisar som så snällt ligger och sover i sina vagnar under de tre timmarna vi mammor sitter och chitt chattar om livet. Om hur våra romantiska våra män är, hur duktiga våra hushållerskor är som alltid sköter sina jobb till punkt och pricka och om hur utomordentligt barnkär vår nya nanny är som pedagogiskt sitter och lär lillkiddo ord som mamma och pappa på latin, grekiska eller var det ryska? För vi alla har väl tjänstefolk?

Ne sanning att säga är att det faktiskt kan vara ganska stressigt för en mamma att sitta på fik. Vi må se stencoola ut, men i vissas kroppar stiger pulsen, hjärtat slår snabbare och pannan pärlar sig då svetten argsinnt bryter ut. Rädslan av att ha en baby som skriker och motvilligt tröstas av sin stressade mamma ligger ganska nära till hands. Det ska matas, ammas i vissas fall, gullas, bytas blöja, torkas spyor, vyssas, vagnas, underhållas till max i rädslan för att de lilla kiddot ska bli uttråkat och ställa till med oljud. För OLJUD hör ju bara inte hemma bland omgivningen- alla blickar och suckar från folk (utan egna barn) tar bara knäcken på en redan überuppjagad moma! Vi kan riktigt se vad de barnlösa satarna tänker: "få tyst på ditt barn", "gå härifrån, ni hör inte hemma här", "vad gör hon egentligen med ungen för att han ska skrika så". Trots att man gör så gott man kan lyckas man inte alltid att hålla den lille bestämda bebisen nöjd, så är det bara. För att underlätta för sig själv och undvika stressen borde man nog hänga lite mer hemma hos varandra. Turas om. På så vis kan man vara lite mer avslappnad, låta ungarna kräla på golvet samtidigt som vi knaprar på morötter och dricker bubbelvatten i hopp om att bli av med gravidmagen. Ett förslag som jag är säker på går hem hos många lattémorsor.

Jag hör inte till dem som stressar upp mig- jag skiter i vad folk tycker och tänker, vill mitt kiddo skrika, ja då får han väl göra det, det GÅR JU ÖVER,- precis som allt annat gör. Men, vem gillar inte att kravlöst få mysa runt hemma eller hos någon annan också för den delen, krypa runt på alla fyra, leka tittut eller jaga bebis i gåstol? I DO- I LOVE STAYING IN. Så nästa gång, då hänger vi hemma,- min dörr står öppen för alla. Eltons leksaker står till förfogande för vilket kiddo som helst och min spis har erbjudit sig att slänga ihop en enkel lunch till den som har en sugande tarm. Shysst va. Ses snart.


Välkommna hem till vår enkla lilla boning. ;-)

/C


Emelie

Räkna med oss! :) Ni är välkommna till byggröran om ni så önskar :) !



PUBLICERAT: 2010-08-11, 20:28:01 | URL: http://emeliemelker.blogg.se/
Ida

Myspys! Ni hjärtligt välkomna ut till oss med! Men det är ganska mysigt att sitta på café oxå :)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: