SKRIVET: 2010-08-31, kl 21:48:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Njutning

Min man skämmer bort mig, först massage, nu har han filat mina fötter genom en hel film. "The Bounty Hunter" tror jag den hette. Så satans härligt iallafall. Ren lyx om jag får säga det! Själv lagade jag en brakmiddag med äpplekaka, vaniljsås till efterrätt! De är nice det! TJIPP

/C

SKRIVET: 2010-08-31, kl 10:24:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Första helgen

På över tre månader då min kille ska vara ledig.- denna helgen som kommer alltså. Så här står vi och kliar oss i huvudet- VAD GÖR MAN? Vad brukar ni göra? Vi har iallfall inte en aning om vad man gör för att fördriva tiden på bästa sätt. Dagsutflykt menade discobebisens pappa på, Göteborg. Ah men sen då, vad ska vi göra där? Är Liseberg öppet?

Ja, ni som har några bra idéer om vad man kan hitta på, TELL ME AL ABOUT THEM!

/C

SKRIVET: 2010-08-31, kl 10:11:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

.

Igår fick liten sina 5 månaders sprutor- tårarna sprutade men bara i en minut, sen hade han glömt det. Som vanligt fick jag ställa upp och leka apa, göra roliga ljud och dansa runt- allt för att han inte skulle påminnas om att han hade ont. Vad gör man inte för di små. Elton är iallfall inte villig att följa sin viktkurva, utan tycker det är ball att ligga ett steg under, längden däremot ligger han något över.(7200g & 67cm) Lång och smal- precis som sin far. En aning svårt att hitta kläder bara, -passa på läng men inte åka ner i midjan.

När mannen i huset kom hem igår satte jag igång med storkok- gjorde ett 20 tal matlådor, gott om det alltid finns färdig mat för B att ta med sig till jobbet. Det är ju inte alltid man är så duktig och lagar middag på kvällarna, inte jag iallfall. Bakade Banana Walnut muffin gjordes oxå- dem blev riktigt nice.

Idag vet jag inte riktigt vad dagen har att erbjuda. Funderar på att slänga ihop en äpplekaka nu när lilleman ligger och sover. Eventuellt blir det en riktigt lång powerwalk i det fina vädret framåt lunch oxå. Det var allt för nu./C

SKRIVET: 2010-08-29, kl 22:19:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Äntligen

Har vi hittat rätt bil- köpte den i Fredags och än så länge har den inte svikit oss. Nu behåller vi denna, inga mer byten.


/C

SKRIVET: 2010-08-29, kl 21:57:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

.

Mycket har hänt, men ändå inget viktigt. Inget nämnvärt. Inget att blogga om egentligen. Jag känner att mina så viktiga ord och meningar på något sätt liksom runnit ur mig. Tankarna flödar som vanligt, men jag lyckas inte få ner något på papper- lyckas liksom inte sätta ord på mitt tänkande.

I veckan som kommer ska jag jobba på min kreativa sida- printa ner vad som pågår i min vällingfyllda hjärna. Välling och välling- tuggummi snarare. Seg som få är jag just nu, så seg att jag tex lyckas dra på mig fortkörningsböter- varför titta på hastighetsskyltar? Min första på snart 5 år- inget att hänga läpp över egenligen, men vidrigt.

Jag ska jobba på att höra av mig mer till mina vänner denna vecka- jag har varit frånvarande några dagar nu, stängt in mig i min egna värld- omslutit mig. Från och med i morgon ska jag ta tag i vad världen har att erbjuda mig igen. Så vi hörs, vi hörs bloggen, vi hörs vänner, vi hörs mina vackra mammor. HEJ!


/C

SKRIVET: 2010-08-26, kl 12:37:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min lille BEBI

Blir hela fem månader idag! GOD!!! Vart har tiden tagit vägen? Jag menar, har jag redan varit mamma i fem hela månader?!?! :-O. Och om det nu stämmer att det är så, då skulle jag vilja säga att jag numera är en rutinerad mamma. Inte en av dem som nervöst tittar på sin bebis när det skriker och inte vet vad man gör. Nä för tusan- jag kan mitt knott, han kan mig- han vet vilka buttons to push for att få moma´s attention. Och jag som mamma vet när lilleman är sur på riktigt eller bara gör det för att förpesta min omgivning.

Hur som helst.- vad vi än gör mot varandra och hur vi än beter oss så ÄLSKAR VI VARANDRA! Det är vi två för alltid. Åh vilken härlig känsla. Som en hyllning till min son sätter jag Shirley Clamp på repete idag- låten DU ÄR ALLT har allt det där...Bebi- 5 dagar.
/C

SKRIVET: 2010-08-26, kl 12:29:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Egoboost

Var ju bara tvungen att införskaffa mig Blondinbellas bok igår. Har läst mycket recensioner om den och blev helt enkelt mycket nyfiken på vad denna eminenta tonåring lyckats knapa ihop.

Status hittills. Fint omslag, fina sidor- kapitell 1- bra läsning! Återkommer med mer info.TEAM BELLA

/C

SKRIVET: 2010-08-25, kl 09:52:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Confused


Dessa två kanske? Den översta SKA jag ha, men behöver en som är lite tjockare oxå. Undra om denna från Lindex kan räcka. Gillar utseendet- men behöver nog känna lite på den och se hur mycket kyla den kan stå emot!

/C

SKRIVET: 2010-08-25, kl 09:19:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hello Wednesday

Underbar morgon, känner mig inte trött alls, snarare utvilad och energisk. Jesus, det var längesen jag kände så! Idag blir det fika med underbaringarna Lina & Ida. Elton saknar sin flickvän Klara- så det gäller ju att se till att den träffas ofta! :-P

Ikväll blir det till att börja baka cupcakes till mammas fest på lördag, tvätta och städa lite. Sen ville B gå ut och äta, hmm... Får se vart vi ska klämma in det. I morgon eller fredag behöver jag ta mig iväh och shoppa lite, har inget att klä på mig till festen. Hatar att shoppa ensam, speciellt med Elton, så är det någon som är sugen på att hänga med- HOJTA!

/C

SKRIVET: 2010-08-24, kl 11:52:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lär känna mig lite bättre

Du heter: Christine Regine Dahlin

Smeknamn: Chrissan

Låt som när du är ledsen sörjer till: No one. Alicia Keys

Beroende av: Min son, shoppa, mat, kärlek och sömn

Vad tror folk om dig? Att jag är en dramaqueen

Stämmer det? Inte alls- håller mig helst i bakgrunden. Iallafall nu på äldre dar. HOHO!

Vad får du oftast komplimanger för? Oh, den var svår. De var längesen jag fick en komentar. Hmm... Jo av mina vackra mammavänner- Att jag skriver bra!

Brukar du skratta för dig själv? Ja det händer jämnt nu när man fått barn. Hittar ofta mysko fläckar på både kläder och kroppsdelar. Fläckarna har en tenedens att bestå av allt som kommer ur lilleman. Kräk, bajs, kiss Ja, U name it- I got it!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Från Emelie: Åh:( Man borde blivit lebb och skaffat barn med sin bästa vän.

Var bor du? SKARA

Trivs du där? Hell NO! Förstår inte vad det är som får mig att inte flytta härifrån! LATHET?

Hur svarar du i mobilen? Hallå?

Vem ringde du senast? Min pojkvän.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Inga trevliga saker

Antal timmar sömn inatt: Inte många timmar.

Brukar du komma i tid: Förr gjorde jag alltid det- nu händer det ytterst sällan.

Hur känner du dig nu: Trött, nedstämd och hungrig

Vanligaste färg på dina kläder: Svart.

Vad tycker du om fötter: Me like. Iallafall mina egna.

Vad saknar du: Mina vänner

Hade du en bra kväll igår: Ingen märkvärdig

Favorit dryck på morgonen: Cola Zero eller kaffe

När brukar du oftast gå och lägga dig: Efter 23 någon gång.

Är du blyg? Sällan

Sysslar du med någon idrott: Bär barnvagn + barn + diverse saker som skötväska matvaror o annat gojs upp för trapporna flera gånger dagligen. Räknas det?

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Kissa utomhus på offentliga platser. Gå till gymmet och spana på killarna i duschen hehe.

Är du nöjd med ditt liv: Så gott som. Varken mer eller mindre. Börjar bli rastlös av att gå hemma om dagarna.

Är du bortskämd: Vill jag inte påstå. Eller möjligen att jag lyckas övertala min kille till det mesta som jag anser mig eller lilleman behöva.

Vad gör du i morgon: Inte mycket inplanerat.

Vad är det värsta du vet? Falska människor och otrohet.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Har få äkta vänner. Så här på rak arm räknar jag dem till EN. Bea. Men- jag har en underbar krets av "nya" vänner. Och där har jag verkligen satt huvudet rakt på spiken. många godbitar där. Just nu förgyller dem många timmar av mitt liv. Ni vet vilka ni är och ni är mycket uppsakattade och omtyckta.

Vad är det finaste du fått? Elton Lee Dahlin.

En speciell dag du minns: The birth of my son. Kommer aldrig aldrig glömma.

Du samlar på: Scarfar, skor, barnkläder och kort.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: MAMMA eller Bea

När grät du senast: Nyss. Fin låt på Spotify och sovande son tätt intill mig- LYCKA.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av skulder och åka på semester.

Vill du gifta dig: NEJ!

Vill du ha barn: I guess ;-)

Är du musikalisk? Vill jag inte påstå

Vad dricker du helst när du är törstig: Cola Zero

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Nej det tycer jag är jätteäckligt. Då kan man lika gärna slicka rent toalettstolen för det är mer bakterier under naglarna än på en toalettstoll. Det har jag läst :)

 

 

/C

SKRIVET: 2010-08-24, kl 11:30:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Chris ♥ BRIS

Bloggare vågar ♥ BRIS!
Till BRIS kan du höra av dig när du behöver prata med en vuxen som lyssnar. Alla upp till 18 år är välkomna till BRIS telefon, mejl och chatt. Men vi märker att äldre tonåringar inte hör av sig lika mycket som unga.

Tänk att många unga mår dåligt, men att inte alla vågar prata om det med någon. När du vågar hjärta BRIS är du med och visar att alla har haft något på hjärtat. Att det brukar kännas bättre när man pratat om det med någon. Våga ♥ BRIS!


Något som plågat mig och min familj under många av mina år som tonåring är dessa förbannade ätstörningar. Jag vet att jag är inte är ensam om att drabbats. Vi är många. Tack vare profetionell hjälp lyckades jag bli frisk.


Alla har inte den turen.

Vågar du hjärta?/C

SKRIVET: 2010-08-24, kl 10:27:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Höst

SKRIVET: 2010-08-24, kl 09:58:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Me and I

Jag lilleman och hans moster Linn shappade iväg på klädparty igår kväll! Klädgalen som jag är hade jag höga förväntningar. Dock hittade jag inte alls något som kändes sådär jätteroligt! Linda Emelie och jag fastnade alla för en och samma tröja- så den hoppade jag. Kändes lite överdrivet att vi alla ska ha samma tröja till pojkarna. Istället hittade jag present till Charlie boy som fyller tre här i dagarna. Kanske inte så kul för en treåring att få kläder- men mamman blir nog glad! HOHO!

Maria- värdinnan var en mycket trevlig prick. Fint hem och söta barn hade hon oxå!

Elton och jag ligger på ett täcke placerat på golvet- han gnäller och lipar om vartannat. Mina öron börjar bli måttligt irriterade över detta oljud. Får försöka skaka lite vett i pojken. (Å nej, jag ska inte skaka mitt barn på riktigt). Missnöjd som ofta den här lille grabben.Sliten mamma, sur bebis.

/C

SKRIVET: 2010-08-24, kl 07:36:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kris i mitt paradis

.

SKRIVET: 2010-08-21, kl 20:52:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Viskande i mitt öra

En liten BEBI vid namn Elton viskade precis i mitt öra: "Mamma mamma, ge mig denna fina napp, måtte du köpa den till mig, snälla mamma!" Go som jag är tog jag mig en närmre titt på den och jag måste hålla med sonen min-
HUR KAN VI HA LEVT UTAN ATT SKAFFA OSS DENNA?
I need it,- eller ja, Elton needs it, sa han!GIVE IT TO ME BABY- eller i mitt fall,- Give it to MY BABY!

/C

SKRIVET: 2010-08-21, kl 20:46:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett axplock

Av åkpåsar knåpade jag ihop till Linda. Hon hade svårt att välja och visste inte riktigt vart hon skulle börja. Åh helt plötsligt har ju jag massa tid, litet kidd sover pappan jobbar och mamman- ja mamman gör inte mycket hon!

Så varsågod fina fina Linda!/C

SKRIVET: 2010-08-21, kl 19:42:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ensam Lördagkväll oxå

HAHA! Efter en misslyckad Fredagkväll kavlade vi upp ärmarna och skulle försöka fixa den här kvällen lite bättre. Jag stack iväg till ICA och handlade massa gott att äta. Väl hemma ringer Bekims telefon- jobbet- de vill att han ska jobba ikväll! DAMN! Så det var bara att bita i det sura äpplet, släppa iväg gubben och le. Tror jag ska försöka hoppa i säng tidigt ikväll- blev inte så mycket somn i går natt så.

På tal om något helt annat ringde min lillasyster förut, hon ska göra en liten grej på Eltons dop, och talade nu om vad hon bestämt sig för. Hormonfylld som jag är grät jag som ett barn, underbara underbara syster. Är ganska säker på att det kommer vara fler än jag som fäller tårar under Dopet;-) Nu ska jag sätta mig och leta lite recept på mat vi ska bjuda på. Hörs

/C

SKRIVET: 2010-08-21, kl 11:01:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Wanted/C

SKRIVET: 2010-08-21, kl 10:46:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredagsmys

In my ass! Fy fasen vilken kass Fredagkväll jag hade. Jag och Bekim startade en diskussion som vi inte riktigt lyckades ta oss ur eller komma överrens om. Så det slutade med att jag satt här ensam här ännu en Fredagkväll! Underbart alltså.

Det här med kommunikation, eller ska jag kalla det misskommunikation tycker jag uppkommer ganska lätt. Iallafall i vårt förhållande- jag börjar på riktigt tro att män och kvinnor talar olika språk. För hur jag än vänder och vrider på orden så missuppfattas jag väldigt ofta. Hur ska vi lära oss att göra oss förstådda?Bekim jobbar övertid idag, så jag o Elton är ensamma. Han grinar och gnäller hela tiden, trött förmodligen men är alldeles för osmart för att förstå att han måste sova! :-) Själv funderar jag på att kanske åka i väg till Göteborg eller Trollhättan, hälsa på familj. Behöver andas lite annan luft än Skaraluft! KVÄÄÄÄÄVS!

/C

SKRIVET: 2010-08-20, kl 12:03:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lattémorsan

Är igång igen. Malin ringde o ville ta en kaffe och jag är ju inte den som tackar nej i första taget. Sitter nu på Nockes i väntan på att möta upp Linda o Joppisen. Därefter ska vi hämta upp Emelie o Melker för att sen bege oss ut till Ida- 6kilometers promenad en väg- blir en mil idag alltså- känns bra med tanke på att det säkerligen blir Fredagsmys idag! (Första Fredagen på hela sommaren som jag har min man hemma). Hos Ida blir vi nog ett tiotal mammor med barn, så full rulle. Härligt med lite liv och rörelse! HÖHÖ!


Glad osminkad mamma med sovande bebis på café. HURRA!

/C

SKRIVET: 2010-08-19, kl 21:38:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Chockad

Har inte bloggat länge, inte ens en månad tror jag, men har redan över hundra unika besökare om dagen och långt över 300 sidvisningar. Men vilka är alla? Det finns ju en handfull tjejer som ofta kommenterar (ni vet vilka ni är), men ni andra då, vilka är ni och hur har ni hittat hit? Hur ofta läser ni bloggen och vad skulle ni vilja läsa mer om? Jag är öppen för förslag bara ni visar vilka ni är! Förmodligen vet ni ju vem jag är och hur jag ser ut iallfall. Ciao.

/C

SKRIVET: 2010-08-19, kl 21:29:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Många tankar

På en och samma gång nu. Dopet pratar vi om varenda dag, vi vill verkligen att det ska bli en perfekt dag för oss som familj men också för våra gäster. Idag har vi iallfall troligtvis hittat lokal att vara i- hoppas bara att den går att dekorera sså att jag blir nöjd:-) Bekim är inte lika kräsen och petig som jag,- så behöver nog experthjälp för att få till det. Å nu har vi oxå äntligen hittat rätt bil- har ju lånat mammas ett tag nu- men nästa vecka då får vi vår egen. Blev en hedelig Volvo bil, V50- så nu är det bara villa och vovve kvar. Och på tal om villa- jag och Bekim börjar på allvar nu lägga upp en plan för att inom en inte allt för lång framtid kunna skaffa oss vårt eget hus, vore så härligt med stora öppna ytor, trädgård- och slippa grannar. Helst ska det vara en gammal trävilla, tvåplans, som vi målar helvit- stilen utåt sett får gärna vara nått i stil med 50tal lr liknande. Inuti däremot ska det vara toppmodernt, blandat med loppisfyn och antikviditeter. Ljust och härligt. I dagsläget får vi leva på drömmen- men om något år ska den förverkligas.

Sen har mamma börjat snacka om att vi nog snart borde börja tänka på kiddo numero dos. Galen kvinna i mina ögon, men hon har en poäng i det hon säger. Mellan mig och min bror är det bara 16 månader och hon säger att det var alldeles underbart att ha barn så tätt. Vi hade alltid varandra, lekte ihop, åt ihop, sov i hop- ja vi gjorde i stort sett allt tillsammans. Hon behövde sällan aggera lekmamma, utan kunde sköta sina "sysslor" i hemmet utan att ha ungar hängandes i hasorna- VI KLARADE OSS JU SJÄLVA- VI HADE VARANDRA. Och när hon säger det här, det är då jag börjar funderra, eller snarare vi- tusan, det hade ju varit skönt, jag menar, att inte alltid vara "behövd i leken". Att barnen kan roa varandra. Jag menar, jag som bara velat ha ett barn kommer ju med största sannolikhet alltid behöva leka med Elton, se till att han har någon att leka med och aktivera honom- han lär ju bli uttråkad annars. Med syskon? NJET. Bekim är jättesugen på en till redan, jag är inte riktigt där han är om man säger så. Vi får väl helt enkelt se vad framtiden utvisar.

Annars har det varit en mycket mysig vecka, med ganska mycket ensam tid, eller tid utan mina pojkar. Har haft hela två kvällar denna veckan som jag hittat på saker med mina vänner, mycket behövligt! Sen har vi försökt jobba lite på romantiken oxå- haha, har inte gått så bra, men vi lyckades prestera lite iallafall.- Jag gav B en stor bukett med 20 rosor i och förklarade ur Eltons synvinkel vilken fantastisk pappa han är:-) Och Bekim skrev en ursöt lapp och hängde den på badrumsspegeln där det stod många vackra ord- härlig start på dagen. Men ah, mycket mer än så har det inte blivit- ett steg i taget. :-) Inte alltid så lätt att vara förälder dödstrött o sen behöva jobba på sitt förhållande samtidigt. För hur bra vi än har det nu så krävs det alltid underhåll- man får aldrig börja ta varandra för givet och sluta bry sig. BIG NO NO!

Ne nu ska jag sluta skriva, blir väldigt mycket att läsa annars. Får fortsätta i morgon.
/C

SKRIVET: 2010-08-19, kl 10:30:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

.

Är trött som en get idag. Och Elton vill verkligen inte sova- typiskt en dag som denna. Hemma hos Emelie igår var det iallafall världsklass på allt- Sällskapet, Maten och Vinet! Fantastiskt. Dock fegade jag ur runt tolv och cycklade hem, småfull och trött- LIVSFARLIGT! Såg inte ett dugg, kunde lika gärna blundat.-)

Idag står det inte speciellt mycket på schemat- byta tröjan jag köpte igår, den var inte lika fin på som den var hängandes på galje. Sen ska det fixas lite med dopet- annars ska jag bara vänta på att min man kommer hem.

Hörs senare- mår inte så bra just nu ;-)

/C

SKRIVET: 2010-08-18, kl 18:18:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mammalyx

Strax drar jag iväg- jag Malin & Emelie ska ha en riktig tjejkväll, dricka vin o bara snacka massa skit. Inga karlar, inga barn- riktigt härligt. Sånt kan verkligen behövas ibland- jag tror på fullaste allvar att man blir en bättre mamma om man ibland unnar sig att komma ut ifrån hemmet.

Dagen idag har bestått av allmännt häng. Först fika med Kim, därefter med Bea och sist men inte minst med mitt grymma mamma gäng. Vad skulle vi göra utan varandra? ;-) När jag kom hem fick jag ett riktigt blodsockerfall som inte gått över helt än, känner mig skakig och slö. Förhoppningsvis får vinet mig att må lite bättre. HOHO!/C

SKRIVET: 2010-08-17, kl 18:30:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

B.L.O.G.G.

Hittade precis allt det jag skulle ha och lite till i skövde. Men endel saker till dopet, så som dekoration osv. Bumbon har även landat i vårt hem. Jag älskar den, Elton hatar den- haha, han gillar inte känslan av att inte kunna röra sig- men han får tusan i mig vänja sig, för babysittern är ju nästintill livsfarlig nu när han är så stor.

Ni stundar ICA och sen ska jag sola igen, var så himla kosligt, och att man blir brun på köpet är ju alla tiders. Har ingen aning vad jag ska laga för middag till oss ikväll så om det är någon som har en shysst ide eller fyra får ni gärna hinta om den- min hjärna har nämligen slutat för dagen.
I morgon väntar fika med morsorna och deras discobebisar. På kvällen blir det girlsnight att Emelie´s. Winenight it is! Jag ska ragga upp en ny tunika eller något liknande på stan i morgon i hopp om att se någorlunda okej ut.

Ne nu shappar vi iväg till ICA- damn it´s gonna be nice.Surpuppan matvägrar.

/C

SKRIVET: 2010-08-17, kl 10:54:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skövde baby

Nu shappar jag, lilleman o hans mormor iväg till Skövde. Ska handla lite grejer till dopen samt en Bumbo till vår bortskämda lilla prins! Hörs sen!/C

SKRIVET: 2010-08-16, kl 22:32:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

.

Blev en ganska bra dag iallafall... Vi fick besök av stjärnorna Emelie & Melker, drack latté åt hembakt kaka o tjitt chattade. Runt sjusnåret sjappade jag iväg  till salongen, blev snygger i håret och drack vin- när jag var klar där gick jag o stekte fläsket i solariet.

Nu är jag nyduchad insmord o fräsch och tänkte syssla med lite vuxenaktivitet, försöka iallafall. (Känsliga läsare varnas) ;-)

Imorgon ska jag skriva om relationer och uppmuntran- keep in touch.

/C

SKRIVET: 2010-08-16, kl 12:56:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Boooooring MondayBebis och jag har en galet seg Måndag. Sitter bara o kollar klockan och väntar på att discobebisens pappa ska komma hem. Tråkigt väder är det oxå så lusten att gå ut är inte på topp.

Kikar runt på nätet o känner att suget i shoppingtarmen börjar växa. Villervalla får enligt Josse snart in sina höstkläder vilka jag är ganska intresserad av. Men... Jag avskyr deras hemsida, bilderna är ju typ ritade och inte realistiska. Är det alltid så eller är det bara min data? POP har fortfarande inte fått in overallen jag vill ha i grönt, väntar med spänning. Haha- usch vilket tragiskt liv jag har.

/C

SKRIVET: 2010-08-16, kl 08:57:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Månaden AugustiFirar vi tre år. Tyvärr är vi inte lika duktiga som många andra och håller koll på de exakta datumet- men vi minns iallafall att det var i Augusti -07 som vi blev tillsammans. Det har varit tre tuffa år, men också mycket underbara. Dem har bland annat givit oss det bästa vi har- Elton Lee. Tillsammans klarar vi allt, finns inga problem som är för stora för oss- vi är TEAM A. Jag Älskar Dig av hela mitt hjärta och är dig evigt tacksam för vår son.

Du och jag mot världen.

/C

SKRIVET: 2010-08-16, kl 07:46:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Och vardag igen. Back to work, back to reality. Usch, gillar inte verkligheten, eller vardagen heller för den delen, -jag skule trivas med Söndag hela veckan, slappdag o myskväll sju dagar i veckan...

Helgen har varit helt OK! Fredagen hade inte så mycket att komma med då både jag och E var dåliga, Lördagen bjöd på Melissa Horn vilket var en succé. Söndagen kom och vi städade, bakade, sov och åt god mat o massa godis. Spelade Alfapet gjorde vi oxå. Bekim är så rolig som alltid ger sig in i matchen fast han vet att han kommer förlora. Redan vid andra ordet börjar han skruva på sig och ursäkta sig för att han bara lägger ut ett så simpelt ord som SAGAN vilket bara genererar 5 poäng. Själv går jag ut stenhårt och nöjer mig aldrig med poäng under 25! NEVVA!!! Iallafall så slutade det med att Bekim gav upp då jag kammat hem 120 poäng på ordet TULPANER. Way to go MOMA!

Natten har varit fantastisk, iallafall om man ser till hur lilleman sovit. Mamman däremot ska barnsla sig och drömma mardrömmar så att hon är tvungen att väcka discobebisens pappa si så där vid 3 snåret, skakar tänder, kallsvettas och hyperventilerar. "SNÄLLA GÅ UPP OCH KOLLA ALLA DÖRRAR, GARDEROBER OCH TOALETTEN, tänd oxå upp i lägenheten annars kommer jag inte kunna somna om". Gentleman som han är gör han sin kvinna till lags. HÖVVA säger jag bara, mardrömmar borde förintas, ingen nytta gör dem alls.

Halv åtta klev vi upp, o nu sitter jag och väntar på att Elton ska bli trött så att vi kan få gå och lägga oss igen, måtte pojken vilja sova länge då jag är förbaskat trött. Annars bjuder inte dagen på särskillt mycket vilket är skönt. Har jag tur kanske det börjar regna- då behöver vi inte ens gå ut. HÖHÖ!Tjipp & Hoj

/C

SKRIVET: 2010-08-14, kl 22:01:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilken flicka

Shit vilken artist hon är Melissa Horn- helt otrolig. Gaav mig gåshud över hela kroppen flera gånger. WOW!!! Det var en riktigt kärleksfull kväll, önskar dock att jag hade haft min man med mig, dock funkar min kusin Kim som ett bra komplement, han är bäst! Dessutom är han kanonbra med Elton vilket är så skönt!

Nu sover lite, jag sitter med en skål popcorn och halvkikar på tv:n. Bekim jobbar sent så blir nog att jag snart joinar min lille favorit i sängen i väntan på att den store kommer hem.

Bilder från kvällen kommer upp i veckan, Kim har dem på sin kamera, så...

PUSS

/C

SKRIVET: 2010-08-14, kl 16:37:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Melissa Horn

Blir nog att jag och lilleman med sällskap tar en sväng till Lidköping. Stadsparken där Melissa Horn spelar o sen kanske ta ett glas vin någonstans i kvällssolen. Mys!/C

SKRIVET: 2010-08-13, kl 21:57:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Milton MuratiSötnöt- hoppas du förlåter mig o din lille kusin för att vi inte kom
och firade dig idag. Du har iallafall fått en jättefin familj och ett
mycket vackert namn som jag tror du kommer vara stolt över när
du blir äldre. All lycka och framgång till dig fina pojk.
(PS: Låt inte din mor skämma bort dig allt för mycket)

Kramar från Elton & hans mamma.

/C

SKRIVET: 2010-08-13, kl 21:40:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fin fina saker


Jag är en BRIO fanatiker när det kommer till fina leksaker. Har börjat samla på mig endel vilket är jätteskoj. Men har även nu börjat gilla MICKI´s serie. De är så färgglada och prismässigt ligger de faktiskt lite under BRIO. Vill inte börja samla dem än, men just nu intar dem plats 1 på presenttoppen. Perfekta små gåvor till barn i alla åldrar.

/C

SKRIVET: 2010-08-13, kl 20:25:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Namnfesten

Blev till att jag o lilleman fick stanna hemma. Inte nog med att jag har feber o grym tandvärk. Elton har 39.1 i feber. Tyckte inte det kändes lämpligt att dra iväg han- vill att han ska må bra. Dessutom har han varit grymt gnällig hela dagen och då blir det inte att vi föräldrar njuter av att åka på kalas heller- blir bara ett stressmoment. Bekim fick åka iväg själv, så som alla andra kvällar den här sommaren sitter jag ensam i soffan! HAHA! Komiskt det här! I morgon jobbar Bekim så jag följer trenden då oxå!

Ne nu ska jag proppa munnen full med is, alvedon hjälper inte. Behöver något som lindrar smärtan lite innan jag slänger mig själv in i väggen!Min lilla sjukling somnade gott på sin mjuka vadderade mammas kropp.

/C

SKRIVET: 2010-08-13, kl 20:14:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

I like mum´s.

Jag har kommit på massa smarta saker med att vara mamma. Check it out.

1. Gratis make up. Du behöver aldrig oroa dig för hur du ska lägga ögonskuggan kring ögonen- de där svarta ringarna som aldrig försvinner funkar ju perfekt som den där sotade make up trenden.

2. Oroa dig aldrig för att du missar något här i världen. Vi är ju i princip uppe dygnet runt, de inte vi vet, ÄR INTE VÄRT ATT VETA!

3. Vi behöver sällan ta tag i det där jobbiga momentet med att duscha. Att vara en hormonfylld mamma med en hyperaktiv bebis får varenda svetttsäck i kroppen att gå på högvarv. Man är ju blöt 24/7, som om att man precis klivit ur duschen.

4. Äta? Jag skulle vilja påstå att vi mammor hamstrar. Jag har lyckats hitta både ersättning, mat, gröt och fruktpureér på min kropp. Blir ingen mer storhandling i det här hushållet- hädanefter äter vi från min kropp!

5. Beach-10 eller -11 oxå för den delen? Nej nej, vi kan inte bli smala! Vad ska då våra små änglar vila sina små trötta kroppar emot- mjukt och gott ska det vara. Muskler och trimmad mage får helt enkelt vänta tills liten bebis slutat sova på sin mamma!

GO O GLAD, KEXCHOCKLAD.

/C

SKRIVET: 2010-08-13, kl 11:05:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Killing me softly

Döende, trött, febrig o tjock i truten. Men Elton tycker inte de minsta synd om mig för det. Precis matat med gröt o ska väl snart klä på oss för att bege oss ut. Måste handla något att ha på mig till ikväll, fika med Bea o gå till Apoteket.

Tyvärr har ingen Nanny dykt upp utanför min dörr så jag inser nu sakta men säkert att det faktiskt är jag som kommer få ta hand om mitt galet gnälliga underbarn idag.Tur att jag älskar honom så sjukt mycket./C

SKRIVET: 2010-08-13, kl 07:18:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Give me a nanny

Idag är en såndär dag då jag har tusen saker jag skulle behöva fixa- och troligtvis kommer det knappast bli någonting gjort. Dessutom ska det regna och då bara hatar jag att dra ut Elton i vagnen, precis allt blir ju blött trots både regnskydd o paraflax. Ne istället hoppas jag att kiddo vill ligga i sängen hela dagen- troligt...

Ikväll är det namnfest för Milton, jag har tyvärr ingen lust att gå då jag har en grym tandvärk och feber. Men bara att bita ihop- lite alvedon kanske får mig att må bättre. Ne nu ska Elton få sig en slurk NAN, sen blir det sängen igen för oss!

Hörs!Morgonaktivitet.

/C

SKRIVET: 2010-08-12, kl 20:00:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

The vine loving mothers...


Vad är väl en vanlig mamma Torsdag utan lite vin till lunchen. :-)

/C

SKRIVET: 2010-08-12, kl 19:56:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vi tågade

Iväg till Ivar Wideénsgatan idag och hängde med våra favoriter.


Glada var vi över dagens utflykt.Å såhär sur var Elton över att få sitta i vagnen.

/C

SKRIVET: 2010-08-11, kl 22:29:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

SEX IG

För min man. Körde 45 min på maskin helvetet ihop om att jag skulle tappa 10kg på störten. Misslyckades med kilona men lyckades med det goa samvetet. Nu ska jag hoppa in i duschen, peela kroppen- och sen ska jag ta hand om min man som strax kommer hem från fotbollstittande med sina homisar. Tror jag ska bjuda honom på lite party under täcket. DISCO DISCO. ;-)

/C

SKRIVET: 2010-08-11, kl 20:48:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Barnvagnsrecension

Ni som känner mig vet att jag bytt vagn ett flertal gånger då jag inte varit nöjd. Här kommer en liten recension ur mitt perspektiv. -Alltså vad jag gillar och inte med följande vagnar. Sätter betyg (skala 1-5) och visar de pris som vi betalade.

Crecent m300. 3200:- Betyg 3. Har egentligen inte så mycket att säga om den här vagnen då vi aldrig använde den då Elton fötts. Köpte den i v14 och sålde den bara några veckor efter då den inte var tillräckligt trendig enligt mig själv:-) Fördelar: Lätt och smidig, bra pris, många smarta funktioner. Nackdelar: Inte snygg nog.Bugaboo Cameleon. 10250:- Betyg 4. Modefluga, Barnvagnarnas Rolls Royce enligt många. Men saknade flera viktiga delar enligt mig själv. Fördelar: SNYGG! Stor liggdel, lätt och otroligt lättkörd. Nackdelar: Dåliga stötdämpare, ingen promenadvagn, liten sittdel och högt pris.Urban Jungle 8700:- Betyg 4,5. Min absoluta favorit hittills. Så härlig att köra med sina grymma egenskaper. Vagnen har egentligen det mesta som jag frågar efter. Fördelar: En dröm att köra, lätt, shysst design, bekvämt ställbart handtag. Nackdelar: I fullt liggläge då man har sittdelen på tippar vagnen lätt då den blir baktung. Barnet kan endast sitta bort vänt från dig.Bugaboo Bee+. 5900:- Betyg 3,5. Nuvarande vagn. (Till salu)Grym shoppingvagn. Tar ingen som helst plats. Fördelar: Kompakt vagn som har det mesta man frågar efter vad gäller en sulky. Cool design, fjäderlätt. Nackdelar: Överpris, komforten är inte den bästa.Brio GO. 6500:- Betyg 5. Min nuvarande vagn. Fullkomligt älskar den och hoppas fortfarande på att den inte kommer göra mig besviken. Fördelar: Underbara köregenskaper, en fjädring att dö för, stabil och lättmanövrerad. Übersnygg design, här har Brio verkligen lyckats. Nackdelar: Har faktiskt inte hunnit stöta på några än.


/C

SKRIVET: 2010-08-11, kl 20:08:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Spex

Med småkiddon och härliga mammor- det är vad vi har sysslat med i eftermiddag jag och Elton. Är inte livet för härligt som mammaledig, hänga på fik, dricka latté och äta kaka, hålla ett vakande öga på sina små bebisar som så snällt ligger och sover i sina vagnar under de tre timmarna vi mammor sitter och chitt chattar om livet. Om hur våra romantiska våra män är, hur duktiga våra hushållerskor är som alltid sköter sina jobb till punkt och pricka och om hur utomordentligt barnkär vår nya nanny är som pedagogiskt sitter och lär lillkiddo ord som mamma och pappa på latin, grekiska eller var det ryska? För vi alla har väl tjänstefolk?

Ne sanning att säga är att det faktiskt kan vara ganska stressigt för en mamma att sitta på fik. Vi må se stencoola ut, men i vissas kroppar stiger pulsen, hjärtat slår snabbare och pannan pärlar sig då svetten argsinnt bryter ut. Rädslan av att ha en baby som skriker och motvilligt tröstas av sin stressade mamma ligger ganska nära till hands. Det ska matas, ammas i vissas fall, gullas, bytas blöja, torkas spyor, vyssas, vagnas, underhållas till max i rädslan för att de lilla kiddot ska bli uttråkat och ställa till med oljud. För OLJUD hör ju bara inte hemma bland omgivningen- alla blickar och suckar från folk (utan egna barn) tar bara knäcken på en redan überuppjagad moma! Vi kan riktigt se vad de barnlösa satarna tänker: "få tyst på ditt barn", "gå härifrån, ni hör inte hemma här", "vad gör hon egentligen med ungen för att han ska skrika så". Trots att man gör så gott man kan lyckas man inte alltid att hålla den lille bestämda bebisen nöjd, så är det bara. För att underlätta för sig själv och undvika stressen borde man nog hänga lite mer hemma hos varandra. Turas om. På så vis kan man vara lite mer avslappnad, låta ungarna kräla på golvet samtidigt som vi knaprar på morötter och dricker bubbelvatten i hopp om att bli av med gravidmagen. Ett förslag som jag är säker på går hem hos många lattémorsor.

Jag hör inte till dem som stressar upp mig- jag skiter i vad folk tycker och tänker, vill mitt kiddo skrika, ja då får han väl göra det, det GÅR JU ÖVER,- precis som allt annat gör. Men, vem gillar inte att kravlöst få mysa runt hemma eller hos någon annan också för den delen, krypa runt på alla fyra, leka tittut eller jaga bebis i gåstol? I DO- I LOVE STAYING IN. Så nästa gång, då hänger vi hemma,- min dörr står öppen för alla. Eltons leksaker står till förfogande för vilket kiddo som helst och min spis har erbjudit sig att slänga ihop en enkel lunch till den som har en sugande tarm. Shysst va. Ses snart.


Välkommna hem till vår enkla lilla boning. ;-)

/C

SKRIVET: 2010-08-11, kl 19:40:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hormonmonster

Idag på BVC frågade jag sköterskan om när mina hormoner skulle härjat klart i min kropp och bege sig därifrån. INGEN ANING fick jag till svar. Vem har svaret? Hur länge ska jag behöva känna mig som en klimakteriekossa eller någon som konstant har feber. Min kropp eller min temperatur har totalt ballat ur. Det är inte mycket som krävs längre innan svetten hand i hand med sminket rinner ner för mitt ansikte. Fem minuters promenad och problemet dyker upp. Vallningar ska vi inte tala om- kan sitta i soffan och helt plötsligt bara kasta mig upp, öppna upp balkongen och stöna av frustration. JAG KVÄVS!!! DET ÄR SÅ VARMT!!! Och detta utan att helt ha ansträngt mig. Kommer jag någonsin bli normal igen eller är det såhär alla mammor har det- i så fall, varför var det ingen som berättade det här för mig?

Jag konstaterar iallafall på egen hand att det är mina hormoner som spökar- så smart är jag! Däremot var jag säker på att dem skulle rusa ur min kropp den närmsta månaden efter att jag fött- se så fel man kan ha.

/C

SKRIVET: 2010-08-10, kl 14:46:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu har den kommit


Galet kaxig ju. Ska behålla den andra oxå så att jag kan byta lite när jag
känner för det! Så den är inte till salu längre!

SKRIVET: 2010-08-09, kl 13:08:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu far vi...

Jag och lilleman blir snart upplockade av Melker och hans mamma Emelie- tillsammans ska vi fyra resa bort. Destinationen är egentligen hemlig, men jag kan avslöja att vi inte kommer befinna oss mer än ca 3mil ifrån Skara så ni behöver inte vara oroliga- VI KOMMER TILLBAKA! ;-) Present till Miltonbaby ska inhandlas sen ska vagnen fixas- hjulet låser sig hela tiden och igår ramlade det av, så nu har vi en trehjuling igen!


Lillkiddo är verkligen jätte taggad inför vårt äventyr i staden långt långt
borta- så taggad att han somnade under tiden hans mamma klädde på honom!
WAY TO GO BABY!

/C
SKRIVET: 2010-08-08, kl 21:08:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

For sale


Säljer denna färgsprakande åkpåse- självklart oanvänd.
Eftersom att jag nu köpt ny vagn måste ju shopoholicen självklart ha en ny åkpåse oxå.
500:- och den blir din!

/C

SKRIVET: 2010-08-07, kl 23:03:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bitterfittan

Idag är jag en bitterfitta, bitterfitta alá Linda Skugge. Sitter och tycker synd om mig själv, sysslar med självömkan och tänker på allt roligt alla andra gör nu som inte jag kan vara med på. Så jag tänker göra en klagolista, skriva upp saker som jag tycker känns surt just nu- förhoppningsvis känns det mycket bättre när jag fått dem ur min numera "icke bantande kropp".

-Just nu vill jag vara 18 igen eller 20 oxå för den delen. Sommarflörta, dricka drinkar 7 dagar i veckan och dansa så svetten rinner och skoskaven blöder.
-Jag vill kunna gå ut spontant, inte planera flera veckor i förväg.
-Jag önskar att vi tagit vara mer på den här sommaren, rest runt i Sverige lite. Istället har B jobbat häcken av sig medans jag och Elton hängt i lägenheten.
-Jag har inte en enda dag legat på stranden i sommar. Inte heller tagit mitt "första" dopp än. Notera att det idag är den 7e augusti.
-Jag önskar att min kropp såg ut som den gjorde innan jag blev gravid. Och nu menar jag inte viktmässigt. Utan mer vara så välskapt som den var innan, utan sprängda blodkärl på benen och bristningar på magen.
-Jag är bitter över att jag är den enda som hurrar när det regnar- det lindrar ju iallafall ångesten av att sitta inne 7 kvällar i veckan. (Tycker faktiskt att det känns bäst när kiddo får sova i sin säng så ofta som det går, vagnen är ett bra komplement, men inte allt för ofta)
-Jag är bitter över att jag denna sommar kan räkna mina fyllor på en hand. (Ansvarsfull mamma?)

Ne, redan nu känns det bättre, nu är jag nästan bitter över att jag sitter här och klagar. Min mini familj är ju trots allt friska och mår bra. Men men- ibland dyker hon bara upp- den där BITTERFITTAN, å då tänker jag låta henne få tala, åtminstonde en timma eller två. Sen är hon inte välkommen mer. The End.

V.S

/C

SKRIVET: 2010-08-07, kl 20:39:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dop

Från ett dop denna Lördag, till en namngivningsfest på Fredag, till ett eventuellt Dop i September. Vi hade ju från början bara tänkt att ha namngivning för lilleman, men efter dopet idag kände jag att jag nog vill ha ett Dop iallafall. Jag och Bekim tillhör inte samma religion och det var väl därför det egentligen inte kändes riktigt rätt med ett Dop i en kristen kyrka. Men vid närmare eftertanke så är det ju faktiskt upp till Elton att bestämma själv vad han vill tro på när han blir äldre. Varken jag eller B är ju troende. Vid mötet med prästen tänker vi istället välja att man pratar om familjen, vänner och kärleken, istället för Gud och Jesus. Självklart kommer de ju finnas med, men vi vill inte att det tar över. Sen vill vi ha sång, finns en viss fadder, hon vet vem hon är som kommer att få framföra en sång. Därefter blir det en festlig motttagning. Tror vi skippar det där med kaffe & tårta utan kör lite smårätter samt öl & vin. B är fortfarande lite tveksam, gillar inte riktigt den där grejen med kyrka och präst, men jag ska nog konvertera honom över till min sida! :-)

Bilder från idag. Sista bilden är på Eltons farbror&kusin.

Hoppas ni alla har en kanon skön Lördagkväll! Som vanligt sitter jag hemma med kiddo (som nu sover). Pappan jobbar som vanligt! Börjar nästan känna mig en aning bitter. Skönt att det snart är över med ensamma kvällar!

/C

SKRIVET: 2010-08-06, kl 23:23:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ha tålamod

Jag håller på med ny design o det tar lite tid, så det kan hända att det kommer vara lite rörigt här- håll till godo.

/C

SKRIVET: 2010-08-06, kl 22:09:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Förresten...


Lilleman spexade ju hemma hos Malin häromdagen.
Tillsammans med Melvin och Melker levde dem rövare de tre piraterna.
Från vänster. Melker, Melvin & Elton.

/C

SKRIVET: 2010-08-06, kl 22:06:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Magi

ÄNTLIGEN! Äntligen tror jag mig känna det där som "alla andra känner". Kärleken. Lyckan. Pirret. Det jag pratar om är känslorna till min sambo. För både under och efter min graviditet har jag gått in i mig själv, slutit mig själv kring mitt ego, mitt foster och nu min son. Byggt någon slagt skyddsmur kring mig och mina känslor, eller iallafall riktat alla de känslorna och den kärleken jag har till mitt hjärtegull Elton. Detta har resulterat i att jag inte haft så mycket över till B- vilket i sin tur gjort att jag glidit längre och längre ifrån honom.
Men nu... Har något väckts till liv- jag känner det igen. Jag känner längtan när han är på jobbet och jag känner fjärillarna i magen då jag iaktar honom på avstånd. Äntligen är jag på rätt väg. Inte längre ska jag inte svältföda min man på kärlek.

Så enligt mig själv är vi snart som "alla andra" som är så otroligt lyckliga 24/7 och inte har ett enda bekymmer i världen, trots bjöjor, skriknätter och bebistrots... Shit, att ni klarar det alltså- vara så lyckliga och "happily ever after" fast era liv vänts upp och ner. GO U GUYS! Snart är jag ikapp er...


För dessa två slår mitt hjärta volter.

/C

SKRIVET: 2010-08-04, kl 21:24:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Parenthood

Att vara mamma är det absolut bästa som hänt mig. Att titta in i mitt kiddos små bruna ögon får hela kroppen att bli varm- JESUS vilken kärlek man känner. Det finns absolut ingenting jag inte skulle göra för honom- han är en del av mig, han är min avkomma, han är MITT ALLT!

Men, det här med att bli förälder innebar en ganska mycket större omställning än vad jag någonsin kunnat tänka mig. Längre är vi inte Bekim & Chris utan Mamma & Pappa. Så i det här inlägget tänkte jag lista några av de största förändringarna jag upplevt under min tid som förälder.

TID Jag har aldrig varit en tidsoptimist, utan alltid kommit i tid, alltid tidigare än vad som egentligen behövts. Sån är jag! Nu?- Spelar ingen roll hur många timmar innan jag förbereder mig själv och mina killar- VI BLIR ALLTID SENA!

MAT Jag har ofta varit ganska noga med vad jag stoppat i mig, inte frossat i godsaker på veckorna, sett till att röra på mig o.s.v. Nu?- Äta? Haha, självklart äter jag, men när jag lyckas få tio minuter över att kasta i mig något då skiter jag blanka fasen i vad det är som får fylla min magsäck. Gurka, chips, knäckebröd, gamla rester sen tio dagar tillbaka eller Cola Zero- ja, inte fasen är jag kräsen längre. Här äts vad som bjuds på, gammalt eller nytt, spelar ingen roll- sålänge det mättar en stund är det fine för mig.

SEX Siffran 6 eller vad pratar vi om nu? :-O Jag menar faktiskt det där samlivet mellan två vuxna människor, MAKING LOOOOOOVE... Förut hände det när som helst, var som helst, hur som helst, när lusten föll en på helt enkelt , tid hade man ju alltid. Nu?-  Vad är ens SEX? Vad pratar vi om? Ne men helt seriöst, alla kanske inte upplever det här på samma sätt som jag, men enligt mig själv är det här något man numera nästintill behöver planera in. Och när det väl är inplanerat gäller det fasen att stick to the plans, så att ingen blir besviken. Väl igång försöker man stänga av allt vad blöjor, spyor, joller och hoppgungor är- nu ska vi bara vara vi... Att gå från mamma till älskarinna på några minuter (fort får det gå, lillen kan ju vakna) är inte alltid så lätt- därför lyckas man nästan alltid lite sådär halvsexigt försöka flika in (under akten) "Du älskling, jag måste bara berätta vad Elton gjorde idag- Stoppade du in nappen på honom förut? - Måste köpa overall snart, vad tror du vi ska ha för någon? - Förresten hur gick det på jobbet idag?" Men hur sexigt jag än försöker ställa de här frågorna så lyckas jag alltid bara få en stor suck till svar. Så för mig hör inte planering och momahood ihop. Behöver nog jobba lite mer på att få tillbaks den forna jag- iallafall när det kommer till nattliga eller inplanerade aktiviteter ;-)

SOCIALT LIV För mig är det Fredag hela veckan, Onsdag eller Måndag också för den delen. Därför upplever jag det jäkligt märkligt att mina vänner nu för tiden festar sju dagar i veckan. När jag ringer och erbjuder det enda jag har att komma med (film, middag o bebisgos) så får jag ofta till svar... "Oh det låter jättemysigt men ikväll ska vi ut- en dag i veckan kanske?" Veckan? Vadå veckan? Idag då? Kollar Iphone------------ LÖRDAG! Aha, då förstår jag...

MIN GARDEROB Förut var jag en riktig fashionista. Spenderade tusentals kronor varje månad på att fylla mina garderober med godbitar som skor, kläder, skarfar och väskor. Ett riktigt modelejon som hängde på de flesta trender. Nu?- Mode? Trend? Leggings och tunnika- någon? FY FAN rent ut sagt! Jag har helt tappat stilen, kör på bekväma saker som döljer skavankerna efter en tio månaders lång graviditet. BORING. Nu lägger jag iställer pengarna på kläder till Elton- till och med han har coolare kläder än jag just nu. Tur iallafall att det finns någon här i familjen som lyckas hålla stilen.

TELEFONEN Var min bästa vän tidigare. Fanns ingen eller något som var så viktig som den. Inte heller fanns det ett samtal eller ett SMS jag inte besvarade inom radien av 4-8 sekunder. Alltid tillgänglig, alltid både ljud och vibration på, aldrig längre bort än en armlängd ifrån mig. Mig kunde man alltid nå. Nu?- Ett ont måste. Tar plats, väsnas och stör. Ljudet är sällan på, den är numera bosatt i skötväskan och att ringa upp missade samtal eller besvara SMS- phuu... Det tar ju massa tid. Ne vill man ha tag på mig fort hittar man mig säkrast på Facebook, mail eller hemma i min lägenhet, knacka på eller skicka brev funkar alldeles utmärkt. Sån är jag.

Det här är bara några av alla de notifications jag har gjort under mitt 4 månader långa mammaliv.
Hur ser det ut för er?Sådann mor- sådan son.

/C

SKRIVET: 2010-08-03, kl 22:18:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ey oh- Let´s GO

Let´s go Brio. Brio GO. Denna skönhet har nu fått en plats i vår hall- och inte minst en plats i mitt vagnhjärta. Folk må tycka jag är galen som avverkat så många vagnar hittills. Tror jag är uppe i fyra eller om det inte är fem?! Iallafall så har jag aldrig riktigt varit nöjd- hela tiden frågat efter nya saker på mina rullande kiddocribs. Idag känner jag mig nöjd- jag tror faktiskt jag hittat rätt nu. Troligen sa jag så med den förra vagnen oxå, men what the heck? Så länge man inte går back på sina affärer så tycker inte jag det spelar någon roll.

Detta blir inget långt inlägg då jag har mycket Hubba Bubba i huvudet- dålig sömn i natt. Har avverkat 25 minuter på CT:n- sjukt tråkigt, det här med att hålla sig i form är ju hysteriskt tråkigt. Varför inte bara acceptera att man är lite småtjock istället? Mer att älska ju! Livet är på tok för kort för att motstå allt gott. Tror jag får starta ett nytt tänk i mitt huvud- att allt är tillåtet men att det oxå kräver träning-. Och då inga futtiga 25 min om dagen! Whatever, lägga energi på sånt här trams känns ju bara banalt nu. Dusch o sen vänta på kärleken som kommer hem från jobbet.
Todels.../C

SKRIVET: 2010-08-01, kl 00:05:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fan alla borde bli morsor

Iallafall om man är ute efter superkrafter... Visst känner man i kroppen ibland att man är ganska slut- men det är liksom inget man direkt lägger märke till eller gör något åt- istället blåser man bort det som om man blåste ut ljusen på en tårta. Refererar jag till mig själv så skulle jag beskriva mig själv som en Duracell-kanin, eller nån som är hög på nån discodrog. Inte nog med att man är ockuperad till MAX när lillkiddo är vaken- när han somnar, det är då den riktiga speedigonzales morsan kommer fram. Diska- damsuga, städa badrummet, rama in kort, betala räkningar, sortera, organisera, tvätta, pynta, dona och dekorera, vattna blommor träna och har jag tur så hinner jag till och med duscha ibland.

Idag har varit en sån där SPEEDO dag som jag kallar det för. 12:00 kastar vi oss iväg till IKEA- liten somnar i takt med Simmantorp. PERFEKT TÄNKER VI FÖRÄLDRAR. Vårgårda- discobebisen vaknar och börjar göra ifrån sig en himla massa ljud, alltifrån opera till nån form av bebis rap, observera att han häremellan får vad jag skulle vilja kalla HYSTERISKA VANSINNESUTBROTT!!! Iallafall väl framme på IKEA rusar vi igenom butiken, kastar i saker i vagnen som vi tror oss behöva (då vi valt att spendera tusentals kronor på vår snälla sons framtida rum). Väl framme vid kassan börjar både jag o discosonens pappa bli rejält varma i kläderna. Pappan har svettiga kläder och mammans smink hänger någonstans nedanför knäskålarna. Lilleman hänger på  höften, skriker, tjoar och slänger sig åt alla möjliga håll och kanter, pappan lastar på bandet, mamman försöker tränga sig förbi allt folk som av nån konstig anledning bara älskar att stå ivägen för min vagn. Packar i påsar- lilleman på höften, svett i håret. Ut i bilen, tråååångt i bilen, skrikande unge från start till stopp i bilen. Men vad gör väl det? Vi har ju Lördagsutflykt... :-/

Väl hemma propsar fortfarande liten på att totaldemolera sin mammas kropp, hänger i håret, hoppar på höfterna, drar i öronen, nyser mig i ansiktet, orsakar tinnitus, slickar på halsen- nåväl, skillad som jag är låter jag mig inte stoppas av en grinig bebis. HÄR SKA PACKAS UPP, MONTERAS OCH PIFFAS TILL- ENSAM- Discopappan får nämligen dispans, han drar till jobbet- satan vilken LYX!

Nu, ungefär sådär sex timmar sen vi kom hem sover liten, jag, Duracell kaninen har i stort sett gjort klart kiddos rum, monterat säng, byggt byrå (tog 3tim att göra ensam, inget att rekomendera), hängt upp tavlor, städat lägenheten, ätit Daim, ställt upp nya lampor i fönstrena,- allt detta samtidigt som jag var 5e minut sprungit in i sovrummet o kollat till min skatt. (Igår vaknade jag nämligen av att han hade andnöd.) Åh här sitter jag nu , pigg som en lärka i soffan, ganska nöjd faktiskt- inte helt (för sån är jag), därför har jag gjort en lista över massa saker som ska göras i morgon. Discopappan kommer älska en aktivitetsdag på sin enda lediga dag- NJET!
(Bilder på rummet kommer upp under morgondagen)

Så åter till rubriken, vi mammor vi klarar fan allt, det finns inget som är omöjligt för oss, hur trötta och hängiga vi än är. Ikväll när jag släpade ut ett shabrak till skänk och drog in en annan byrå på nätta 46kg pratade och peppade jag mig själv- JAG KAN DET HÄR, JAG ORKAR DET HÄR, JAG KLARAR DET HÄR- INGENTING ÄR OMÖJLIGT, och mycket riktigt så gjorde jag det, trots att jag bara sovit knappa två timmar i natt. Och jag vet att jag inte är ensam, så-  Nu i midnatt slår jag ett slag för oss mammor- Fy fan vad vi är bra!

/C