SKRIVET: 2010-07-27, kl 11:54:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sleeping beauty

Överallt tycker jag att det tjatas om att människan sover bort sitt liv- HELA 1/3 AV LIVET SOVS BORT!!! Inatt då många andra av befolkningen sov låg jag med klara ögon och funderade över detta. (Lillkiddo väckt mig OF COURSE). Vi mammor då- vi som går bet om vår sömn i flera år, vi kan ju med största sannolikhet inte räknas in i den där tredjedelen! OMÖJLIGT!!! Jag menar- alla dessa sömnlösa nätter kan ju inte direkt bidra till något vettigt i den statistiken.

Sömn för mig är idag är nästan det enda jag kan tänka på, äta duscha eller socialisera mig- VAD ÄR DET? OCH VARFÖR SKA JAG GÖRA DET? Jag sitter hemma- leker med lillkiddo, försöker trötta ut honom på alla möjliga sätt och vis i hopp om att han ska vilja ta en gubbakvart eller läs i mitt fall gubbaTIMMA! Och så äntligen ser jag att hans små bruna ögon börjar bli blanka, han börjar klia sig och området runt ögonen blir allt rödare och rödare. HURRA! Mitt mammahjärta bankar i 180 och slår volter som kan jämnföras med Loopen när den fanns på kvar Liseberg. Snabbt tar jag upp liten i famnen, talar om för honom hur mycket jag älskar honom och säger att nu är det dags att vila din lilla 6 kilos kropp- ta den med till drömmarnas land. -Ja ni vet hela det där tjaffset!- Efter sisådär en halvtimmas vagnande kan jag äntligen låta min nu bicepsfyllda arm få vila sig efter en ytterligare extremhård vagning. (Liten vill att det ska ruskas, dunkas, skakas och hetsköras då han ska sova). Iallafall så kryper jag ner i soffan, TYYYYYYYYYST, dras sakta på mig filten, kollar på klockan (för att veta hur länge vi sover) och somnar in. Hela den här processen går på under minuten- det gäller att vara effektiv liksom. SHHHHHHYYYYY- NU SOVER LILLKIDDO & HANS ÖVERTRÖTTA MAMMA.... Vaknar av att liten gråter, försöker vagna, och övertala honom om att sova lite till- OMÖJLIGT. Tar upp honom och snusar på hans huvud- kollar klockan och till min stora förvåning (NOT) fick jag denna gång sova 11 minuter- Tack älskade E.

Så här ser det vanligen ut hos oss- därav min besatthet av sömn. Jag försöker iallafall trösta mig själv- det är ju bara sisådär 18 år kvar av orolig sömn. Och vad är 18 år av en hel livstid? Jo ungefär 1/4 av livet! :-P



Liten skrutt alldeles nyfödd- något smartare då än nu.
Här förstod han iaf hur viktigt det är med sömn...


/C


Jossan


Jossan

Lider med dig- vet hur du har det! Lovar dig att en dag, kommer det bli bättre! Tänk positivt o var inte så "besatt" av sömn! Blir bara värre när man tänker på det, måste sova o "klagar"! Sova kan du göra när du blir gammal ;-) Ne men allvarligt- jag mådde bättre då jag slutade klaga, tänkte på sömn oså! Ett tips eallafall... Hoppas det löser sig snart! Han kanske är ett barn som behöver lite sömn, kanske liksom inte finns någon lösning! Utan bara ta det som det är o liksom göra det bästa av situationen! Kram på rej..



PUBLICERAT: 2010-07-27, 12:02:15 | URL: http://zemren.blogg.se/
*Carro o Elsa*

Stor kram till dej och hoppas det vänder snart, utan sömn mår man inte bra :(

håller alla tummar!! kraaam




Malin

Låter hemskt vännen... Men jag lovar du kommer få sova ordentligt innan E är 18... D e jobbigt när man e mitt i d. Men du ska veta att d faktiskt är en kort period för troligtvis kommer han sova hela natten när han närmar sej året... Kram



PUBLICERAT: 2010-07-28, 12:14:27 | URL: http://berghkjellkvist.blogg.se/
Emelie

Det kommer vännen! Men jag lider med dig! För övrigt, FY FAN VA DU KAN SKRIVA :) <3 Bli författare eller ngt. Tjäna pengar på det :)



PUBLICERAT: 2010-07-29, 20:30:06 | URL: http://bebismamma.blogg.se/
Chris

Ja jag hoppas ni har rätt, eller rättare sagt,- jag vet att det kommer gå över det här, den här perioder. Så är det här i livet, ALLT GÅR ÖVER- det är därför vi orkar leva vidare.



Emelie- tack hjärtegull.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: